När du har slutfört ditt arbete (och gett dig själv en klapp på ryggen) du vill ta ut dina surt förvärvade pengar. De flesta frilansande webbplatser ger dig en uppsjö av val, men varje erbjudande för-och nackdelar.

De vanligaste sätten att dra tillbaka frilans intäkter är:

PayPal-betalningen är ganska snabb, och PayPal erbjuder ett extra lager av säkerhet. Men om du får betalt i dollar, kan växelkurserna vara ganska brutal. Trots detta, det är det alternativ vi skulle rekommendera eftersom det är det minsta krångel, mest säkra, och den snabbaste av ett land Mile. Vi har jobbat som frilansare och älskar dem.


Wire Transfer-att få pengar skickas direkt till din bank är möjligt, men det är inte så enkelt som PayPal att ställa upp, förmodligen inte så säker, och vissa webbplatser debitera dig varje gång du gör en överföring.


Check – den mest tidskrävande metoden. Visst, du Dodge extra avgifter, men inte bara du ofta måste vänta på att checken att komma fram till posten (som kommer att ta en rättvis medan från internationella kunder), du måste också vänta några dagar innan den bearbetas och slutligen på ditt bankkonto.


Förbetalda kort – vissa frilansande webbplatser erbjuder förbetalda kort som gör att du kan dra pengar direkt från ditt konto på deras hemsida. Men du måste betala avgifter för varje transaktion du gör-och räknar med att bli stucken när du tar ut kontanter från en bankomat.